ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Majáles nabídne Pokáče, Kollera a ideální počasí

VIMPERK/ZPRÁVA – A také třeba legendární Mňágu a Žďorp, bezhotovostní odbavení v celém areálu, dvě pohádky či bubenický workshop v podání Wildsticks.

      

  

 

 # Čtvrtek 18/5 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Už nějakou dobu je vimperský hudební festival Majáles, který připravuje spolek MISSION, největší hudební akcí našeho okresu. A platit to o něm bude určitě i po dalším už sedmém ročníku, který je připraven ve vimperském letním kině na sobotu 20. května. Předpověď počasí slibuje zatím polojasno a teplotu kolem osmnácti stupňů.

Loni sem dorazilo rekordních 2500 lidí a doslova tu byla hlava na hlavě. Pomohl tomu i velký hlad mladých lidí po koncertech po dvou letech covidových restrikcí. Vimperský Majáles loni více méně otevíral českou festivalovou sezónu a tak přijelo i hodně přespolních návštěvníků. Letos proto může být překonání rekordu obtížnější, ale pomoct tomu mohou silná hudební jména.

„Hlavní hvězdou letošního ročníku je David Koller, který je mimo jiné i členem legendární Lucie. Do Vimperka přijede se svou kapelou, jejímž členem je i jeho syn Adam. Dalším zvučným jménem je písničkář Pokáč, který patří mezi nejúspěšnější interprety současnosti - v minulém roce vyprodal i největší halu v České republice, kterou je pražská O2 Arena. Z dalších jmen nebude chybět ani oblíbená Mňága a Žďorp, mladší publikum potěší rapeři Rest a Robin Zoot. Domácí scénu budou zastupovat The Last June a AM Band,“ uvedl za spolek MISSION Šimon Blaschko.

Brány areálu se otevřou v poledne a program zahájí dvě pohádky Národního divadla Čkyně, které letos vyhrálo prachatickou přehlídku pohádek Štítek. K tomu tu bude připraven bubenický workshop Wildsticks a na odpoledne organizátoři chystají také různé úkoly a soutěže pro nejmenší návštěvníky areálu.

„Tou vůbec největší novinkou je ale bezhotovostní odbavení v celém areálu. Každý návštěvník u vstupu dostane pásku s čipem, na který si buď v předstihu, anebo na místě dobije částku dle vlastní představy a následně může pohodlně platit po celém areálu. Cílem je zvýšit komfort a také urychlit odbavení, aby se netvořily u jednotlivých stánků řady,“ doplnil další informace Šimon Blaschko.

Vstupenky je možné pořídit až do pátku 19. května v předprodeji a to buď online v síti foxticket.cz nebo v Café Mráz, Kavárně Ve Skále nebo Informačním centru ve Vimperku.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky