ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Knihovna představuje stezky korunami stromů

PRACHATICE/OBRAZEM – Vstupní prostor prachatické knihovny nabízí výstavu určenou hlavně milovníkům turistických zajímavostí a také neotřelé lesní architektury.

      

  

 

 # Úterý 9/5 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Až do 11. června hostí prachatická městská knihovna menší výstavu věnovanou stezkám v korunách stromů, které se nachází hlavně v Evropě, ale i v Kanadě a provozuje je německá firma Erlebnis Akademie se svými dceřinými společnostmi. Jednou z nich je Zážitková akademie, kterou vede prachatický rodák Filip Pekárek a která provozuje čtyři z celkem třinácti stezek, které výstava představuje.

Stezky jsou fenoménem zážitkové turistiky posledních zhruba patnáct let. Je o ně zájem a nabízejí nový neobvyklý pohled na svět v korunách stromů a z vyhlídkových věží, které ke stezkám patří, pak pohled na svět často až jakoby z ptačí perspektivy.

Na dosah od Prachaticka přitom leží hned dvě velké stezky v korunách stromů, které patří k nejnavštěvovanějším turistickým cílům v Čechách a Bavorsku. Nedaleko Neuschönau v Bavorském lese stojí nejstarší a nejdelší stezka, která měří 1300 metrů. Z Prachatic je to k ní autem zhruba hodinu. A u Lipna vznikla stezka před jedenácti lety.

Na výstavě je přitom vidět také to, že stezky a vyhlídkové věže k nim patřící jsou sofistikovanými díly současné architektury. A to i proto, že na technicky složitých stavbách je hlavním použitým materiálem dřevo v kombinaci s kovem.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky