ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Panský pivovar nabízí dvaadvacet výstav v jedné

VLACHOVO BŘEZÍ/ZPRÁVA – Panský pivovar ve Vlachově Březí hostí už pošesté největší fotografickou akci našeho regionu. Výstavu Fotografů od Vlachova Březí.

      

  

 

 # Čtvrtek 20/4 2023 - TEXT: Tomáš Přibyl, FOTO: Luděk Jánoš 

Fotografové od Vlachova Březí jsou skupina amatérských fotografů, kteří především rádi fotí a vystavují. Její složení je každý rok trochu jiné, ale každý rok se počet jejích členů zvyšuje. Letos se do výstavy skupiny zapojilo už dvaadvacet autorů. Každý mohl vystavit až dvacet fotografií, což z výstavy dělá největší fotografickou akci našeho okresu.

Výstava Fotografů od Vlachova Březí měla v prvních pěti ročnících vždy téma – naposledy měli autoři ztvárnit na snímcích témata okénko do historie a humor ve fotografii. Letos si však mohl zvolit každý své téma sám a tak výstava vlastně nabízí dvaadvacet menších výstav spojených v jednu.

Otevření se výstava dočkala v minulém týdnu. „Spoluzakladatelka výstavy Helena Fraňková poděkovala městu a všem, kteří s přípravou výstavy pomohli. Zavzpomínala přitom také na fotografy, kteří nás bohužel opustili. Jan Nevrkla se snímky z Legiovlaku; Jindřich Tomášek, který představil svůj cyklus Vlachovo Březí poetické a Zdeněk Přibyl, jenž s námi vystavoval pravidelně, a naposledy jsme mohli vidět jeho fotografie z Boletic,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ spoluorganizátor výstavy Pavel Kluibr.

Letos přitom v nejvyšším patře vlachovobřezského Panského pivovaru vystavují: Beneš Jiří; Borovička Petr; Dejmková Eva; Doskočil Jiří; Florian Josef; Florianová Zdena; Franěk Josef; Hošna Václav; Kluibr Pavel; Kovář Roman; Lebeda Pavel; Petr Lorenc; Matějka Karel; Musílek Miloslav; Prokeš Kamil; Rambousková Lucie; Sandany Lucie; Sládek David; Stříbrský Aleš; Štětina Václav; Tomanová Milada; Vojtíšková Olga.

Výstava je přístupná o nedělích, vždy od jedné hodiny odpolední, kdy Panským pivovarem provází paní Kropáčková. "Případně je možné se s ní předem domluvit i na jiném termínu na telefonním čísle 731 176 993. Všechny výstavní prostory budou v pivovaru volně přístupné o pouti, která se koná letos 27. a 28. května," pozval jménem organizátorů Pavel Kluibr.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky