ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Oheň zcela zničil ubytovnu. Škoda je 18 000 000

ŠUMAVA/ZPRÁVA – Hasiči dnes 15. dubna vyjížděli k velkému požáru ubytovny v Houžné. Na místo posílali třináct kusů techniky a vyhlásili druhý stupeň poplachu.

      

  

 

 # Sobota 15/4 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO POSKYTLA POLICIE ČR

Požár byl ohlášen dnes 15. dubna v 4:49 hodin. „Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vimperka a Prachatic a jednotky SDH obcí Houžná, Volary, Horní Vltavice, Borová Lada a Lenora s celkem třinácti vozy – vyslali jsme dva automobilové žebříky, devět cisteren a dva dopravní automobily,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Pět lidí z domu nemuseli hasiči evakuovat, protože vyšli sami a nikdo z nich neutrpěl zranění. Náhradní ubytování už by měli přitom mít zajištěné a dostali od hasičů i náhradí oblečení. Navíc tu policisté museli uzavřít pro kamiony blízkou křižovatku a odkláněli je na objízdné trasy.

„Z hořícího domu hasiči vynesli dvě propanbutanové láhve. Zároveň z okolí odtáhli několik osobních aut a čtyřkolku. Požár zničil ubytovnu v plném rozsahu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil minutu před sedmou hodinou ranní. Většina jednotek zásah ukončila, na požářisti jsou nyní pouze už jen některé jednotky SDH,“ dodala dnes ráno mluvčí.

Škoda byla nejprve odhadnuta na dvanáct a půl milionu korun, ale pak ji hasiči zpřesnili na 18 000 000 korun. Příčiny požáru zatím známy nejsou. "Vyšetřovatelé se budou na požářiště vracet v následujících dnech," řekla Vendula Matějů závěrem.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky