ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Sedm opilých a dva zdrogovaní ze zhruba pěti set

PRACHATICKO/ZPRÁVA – Velikonoční dopravní kontroly v našem okrese nedopadly pro řidiče nijak příznivě. Zhruba dvě procenta jich jezdí pod vlivem alkoholu či drog.

      

  

 

 # Čtvrtek 13/4 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Dopravně bezpečnostní akce o Velikonocích jsou v Čechách i na Prachaticku tradicí. Letos se konala v našem okrese od Velkého pátku do Velikonočního pondělí. Zapojili se do ní nejen dopravní, ale také pořádkoví policisté, kteří zkontrolovali 474 vozidel a řidičů. Zaměřovali se na pití alkoholu před jízdou, dodržování povolené rychlosti, technický stav vozů i používání bezpečnostních pásů.

„Policisté odhalili jeden trestný čin, kterého se dopustil řidič, jemuž naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu a zjistili na 67 přestupků. Z nich čtyři se týkaly řízení pod vlivem alkoholu, ve dvou případech byli řidiči ovlivněni jinou návykovou látkou, patnáct řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, sedm osob během jízdy nepoužilo bezpečnostní pás a dva malí spolujezdci nebyli řádně umístěni v zádržném systému. Devět řidičů také vyjelo s vozidlem, které nesplňovalo správný technický stav,“ popsala výsledky kontroly prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Navíc ale policisté mimo tuto dopravně bezpečnostní akci odhalili o Velikonocích i dva opilé řidiče na Netolicku a Hornovltavicku. Oba nadýchali bezmála dvě promile a tak už byli obviněni z ohrožení pod vlivem návykové látky. Naopak poměrně příznivá byla velikonoční statistika dopravních nehod.

„Za velikonoční prodloužený víkend policisté řešili pět dopravních nehod, z toho byla jedna se zvěří. U jedné nehody pak byli lehce zraněni dva lidé. K dalším zraněním osob nedošlo. U žádné dopravní nehody také nebyl zjištěn alkohol u řidiče,“ dodala Martina Joklová.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky