ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Město to zkusí s trhy podruhé i s kávou z Ugandy

PRACHATICE/ZPRÁVA – Snahu prachatické radnice pořádat na Velkém náměstí městské trhy čeká druhý díl. V sobotu sem má dorazit dvanáct trhovců.

      

  

 

 # Středa 12/4 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Po prvním únorovém pokusu, při kterém mělo jít o spojení vepřových hodů a trhů, půjde město v sobotu 15. dubna cestou vytvoření menšího trhového místa na náměstí s doprovodným programem, který bude vonět kávou z Afriky. A to v době od devíti do třinácti hodin.

„Tentokrát jsme oslovili hlavně podnikatele působící zejména jako tržní prodejci a máme potvrzenou účast dvanácti prodejců, kteří nabídnou uzeniny, pečivo, keramiku, svíčky či med a tak dále. Snad účast a trh nezkazí počasí,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Jan Kotrba.

Zajímavý přitom bude i doprovodný program. Ten vlastně začal už dnes 12. dubna, kdy byla první den otevřena výstava nazvaná Afrika v srdci. Ta ve sklepích Staré radnice potrvá až do pátku a v den konání trhu na ni naváže v Radničním sále v jedenáct hodin přednáška o životě v ugandské vesnici. „Účastníci si budou moct zajít na ochutnávku tanzanské a ugandské kávy, která bude pro zájemce zdarma,“ dodal k tomu Jan Kotrba.

Opětovná snaha radnice pořádat na náměstí městské trhy, je novinkou tohoto volebního období. Minulé vedení města se k trhům stavělo kvůli nepříliš pozitivním zkušenostem spíše negativně. Nové vedení radnice o městské trhy naopak usiluje a jedná i o koordinaci s neziskovou organizací IMPAKT, která organizuje několik let úspěšné trhy na Skalce.

„Další městské trhy plánujeme ve spolupráci se spolkem, který pořádá trhy na Skalce. Předběžná domluva zatím je, že se budeme střídat každý měsíc s tím, že na město Prachatice vychází liché měsíce. O tom - předpokládám - vydáme společné vyjádření,“ dodal místostarosta.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky