ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  V Nahořanech hořel rodinný dům v rekonstrukci

NAHOŘANY/ZPRÁVA – Před Velikonocemi na Zelený čtvrtek vzplál brzy ráno v Nahořanech na pomezí Prachaticka a Strakonicka naštěstí neobývaný dům.

      

  

 

 # Bílá sobota 8/4 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO POSKYTL HZS Jihočeského kraje

Hasiči hlášení o požáru dostali na Zelený čtvrtek 6. dubna v 5:24 hodin ráno. Na místo přitom vyjeli v rámci meziokresní pomoci i hasiči z nedaleké Čkyně. U zásahu se připojili k profesionální jednotce ze Strakonic a dobrovolným jednotkám z Volyně, Nahořan a Čestic.

„Požár zasáhnul střechu jednopodlažního rodinného domu o půdorysu třicet krát osm metrů včetně hospodářské části. Dům je neobydlený, v rekonstrukci. Podle hlášení velitele zásahu stál v bezprostřední blízkosti další dům, ale hasičům se podařilo zabránit šíření požáru,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Lokalizaci plamenů hlásil velitel zásahu už po dvaceti minutách a úplné uhašení střechy domu nakonec trvalo zhruba tři hodiny. Požářiště pak navíc musela celý den monitorovat místní jednotka. Škodu hasiči odhadli na dva miliony korun, ale příčinu na místě nestanovili – bude se vyšetřovat.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky