ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Žena z Prachaticka přišla o 3 500 000 korun

PRACHATICKO/KRIMI – Prachatičtí kriminalisté vyšetřují další internetový podvod, jehož obětí je žena z Prachaticka. Chtěla nakoupit kryptoměny a přišla o miliony.

      

  

 

 # Čtvrtek 6/4 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Žena chtěla investovat do kryptoměn, měla na to peníze a tak si letos v únoru našla na internetu společnost, která tento typ investic nabízela. Údajný zástupce společnosti začal tím, že získal od ženy vzdálený přístup do počítače, aby jí pomohl se založením účtu na kryptoměnové burze Binance.

„Poté ji instruoval k zaslání finanční částky ve výši 250 euro s tím, že částka jí bude následně zhodnocena. K tomu však nedošlo, naopak jí údajný investiční poradce postupně pod různými legendami přiměl k zasílání dalších finančních částek na kryptoměnovou burzu a k následným převodům kryptoměn na různé kryptoměnové peněženky s příslibem zhodnocení vložených prostředků,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Podle zjištění prachatických kriminalistů, kteří mají případ na starosti, bylo z povahy věci a komunikace mezi poškozenou a podvodníkem zřejmé, že se snaží ženu připravit o nemalé peníze. A to se mu nakonec povedlo, když ji obral v součtu bezmála o tři a půl milionu korun.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky