ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  V mikrospánku přehlédl přejezd a najel na koleje

VIMPERSKO/ZPRÁVA – Na železničním přejezdu na hlavním tahu I/4 u Vimperka se stala neobvyklá nehoda. Řidič Suzuki při ní skončil s vozem na kolejích.

      

  

 

 # Úterý 4/4 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 Foto poskytla POLICIE ČR

Nehoda se stala dnes 4. dubna před sedmou hodinou ráno. Od Strážného sem v té době přijížděl řidič osobního vozidla Suzuki, který pravděpodobně kvůli mikrospánku přehlédl železniční přejezd a po projetí pravotočivé zatáčky pokračoval dál rovně, ale již po železniční trati směrem k zastávce Vimperk.

„Během dopravní nehody došlo k zatím přesně nezjištěnému zranění řidiče a jeho spolujezdkyně, kteří byli z místa převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice na ošetření. Řidič měl velké štěstí, že v tu dobu tudy neprojížděl žádný vlak,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Podle výsledku dechové zkoušky řidič před jízdou nepil alkohol. Odhad škody na osobním voze dělá zhruba čtyřicet tisíc korun a na železničním a dopravním značení pak zhruba šedesát tisíc korun. Trať bylo nutné kvůli odstraňování následků nehody a vyšetřování uzavřít na zhruba dvě a půl hodiny.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky