ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nejvyšší prachatický městský úředník odchází

PRACHATICE/ZPRÁVA – Tajemník prachatického městského úřadu skončí do dvou měsíců ve své funkci. Obsazení pozice tajemníka bývá klíčové pro fungování celého úřadu.

      

  

 

 # Čtvrtek 30/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Tajemníkem prachatického městského úřadu je od září roku 2021 Radim Rouče pocházející z Českého Krumlova. Tam dělal tajemníka městského úřadu deset let a v šestatřiceti letech vyhrál tento právník výběrové řízení na místo prachatického tajemníka, které se uvolnilo po smrti dlouholetého vedoucího městského úřadu Karla Paška.

Po roce a tři čtvrtě ale Radim Rouče v Prachaticích končí a odchází kvůli nabídce, kterou přijal, do soukromého sektoru. Více místo, kde bude působit, specifikovat nechtěl. „Nejedná se o rozhodnutí, které bych jakkoliv plánoval. Zkrátka je přinesl život a nečinilo se mi úplně lehce. Opouštím tým skvělých kolegů, mezi nimiž jsem se cítil skutečně šťastný a na které jsem se mohl spolehnout,“ uvedl na webu města.

Radim Rouče dával najevo, že se na veřejnou správu dívá jako na službu veřejnosti. „Úřad se pod jeho vedením proměnil ve vstřícnější místo, otevřené občanům,“ ocenil jeho práci starosta Jan Bauer. Radnice o odchodu tajemníka informovala na městském webu s tím, že vypsala výběrové řízení na nového.

Od nástupu nové koalice na radnici jde o další personální změnu na významnějších postech městského úřadu nebo městských společností. Sportovní zařízení města opustil ředitel Karel Dvořák a od poloviny března ho vede Martin Kutlák. Odchází také dlouholetý šéf Technických služeb města Rostislav Eichner, který svůj odchod avizoval dlouho a nyní také tajemník městského úřadu.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky