ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Klarinetový soubor získal v Praze pošesté zlato

PRACHATICE/ZPRÁVA – Prachatičtí klarinetisté o uplynulém víkendu soutěžili po několikaleté přestávce na Mezinárodním festivalu Young Bohemia 2023.

      

  

 

 # Pondělí 27/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO POSKYTL KLARINETOVÝ SOUBOR PRACHATICE

Festival se konal v Národním domě na Vinohradech a soubor tvořený klarinetisty Janem Hovorkou, Petrem Chalupským, Tomášem Janouškem a Vítem Neužilem na něj vyrazil i se zpěvačkou Petrou Sovovou. S tou soubor vystupuje v posledních letech pravidelně. Soubor hrál před mezinárodní porotou dvacet minut skladby, jak je u něj obvyklé, z velmi pestrého žánrového spektra od swingu, přes klasiku až po hudbu balkánského typu.

„Porota velice ocenila právě náš výběr repertoáru, skvělou hudební a pěveckou souhru, zajímavou dramaturgii, interpretaci a tónovou kvalitu. Ostatně právě kvalita zvuku všech hráčů je základním pojítkem hodnocení různých soutěží, které již v minulosti náš soubor absolvoval. Oceňována byla i kvalita pěveckého projevu Petry Sovové,“ uvedl k výsledku vedoucí souboru Jan Hovorka.

Zlaté pásmo, které prachatičtí klarinetisté z Prahy přivezli, je už jejich šestadvacátá zlatá cena a šestá zlatá cena z tohoto festivalu. Naposledy na něm soubor získal zlaté pásmo v roce 2019. - V nejbližších dnech přitom bude možné Klarinetový soubor Prachatice vidět ve čtvrtek 30. března v aule prachatického gymnázia. Čeká ho tu jarní koncert s dívčím sborem Fontána z prachatické pedagogické školy.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky