ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Recidivista vzal ze dvou aut stovky kusů textilu

STRÁŽNÝ/KRIMI – Policii se podařilo dopadnout zloděje, který ve Strážném vykradl nejprve dodávku a odcizil z ní zboží v hodnotě více než 21 000 korun.

      

  

 

 # Čtvrtek 23/3 2023 - TEXT: Sarah Bende 

V úterý týden před loňskými Vánocemi se někdo ve večerních hodinách vloupal násilím do dodávky VW Transporter přistavené u tržnice ve Strážném. Odcizil z ní třicet kusů zimních bund a čtyři páry sportovních bot. „Tím majiteli způsobil škodu za více jak 21 000 korun,“ uvedla tehdy prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Prachatickým kriminalistům se podařilo zjistit, že krádež má na svědomí dvaačtyřicetiletý recidivista s trvalým pobytem na Karvinsku. Během vyšetřování se navíc přišlo na to, že obviněný se ve stejné době, kdy byl spáchán první čin, vloupal také do osobního vozidla Škoda Octavia.

I ten stál ve Strážném a pachatel z něj vzal 200 kusů nového textilního zboží. Celkem tak způsobil poškozeným škodu nejméně za 61 000 korun. „V současné době se obviněný nachází ve výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl nařízen za jinou trestnou činnost,“ dodala mluvčí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky