ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Muž pět let týral svého třiaosmdesátiletého otce

PRACHATICKO/ZPRÁVA – Prachatičtí kriminalisté informovali o tom, že se jim podařilo zastavit pět let trvající týrání. Měl se ho dopouštět syn na svém starém otci.

      

  

 

 # Úterý 21/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Prachatičtí kriminalisté dnes 21. března informovali, že od konce loňského roku vyšetřovali případ týrání třiaosmdesátiletého seniora žijícího ve společné domácnosti na Prachaticku se svým jednapadesátiletým synem. V podobných případech policie kvůli ochraně identity poškozeného neuvádí obec, ve které se událost stala.

„Podle dosud zjištěných informací se podařilo prokázat, že obviněný týral svého otce již nejméně od roku 2017. Vytvářel mu ve společném obydlí nesnesitelné životní podmínky, měl mu vulgárně nadávat, ponižovat ho, omezovat ho v běžných denních či životních činnostech a zamezovat mu přístup do společných prostor v jejich společném obydlí. Navíc jeho jednání doprovázelo uplatňování moci a fyzické převahy, kdy se postupně jeho agrese vystupňovala až do fyzického napadení otce,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Minulý týden pak kriminalisté proti násilníkovi zasáhli – zadrželi ho a následně obvinili. A k tomu přišli i s návrhem na jeho vzetí do vazby, který státní zástupce a soudce akceptovali. „V případě prokázání viny mu nyní za jeho jednání vůči svému otci hrozí trest odnětí svobody v trvání od dvou až do osmi let,“ dodala mluvčí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky