ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nový typ akce vyšel a naplnil podniky v centru

PRACHATICE/OBRAZEM – Podniky v prachatickém centru a radnice za sebou mají první akci, která má být novou formou jejich spolupráce a oživit náměstí a okolí.

      

  

 

 # Pondělí 20/3 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Ve dvou kavárnách a jedné restauraci v prachatickém historickém jádru se v sobotu 18. března konala série čtyř cestovatelských přednášek/besed nazvaná Sobota bez hranic. Šlo o nový typ akce, jejíž princip je poměrně jednoduchý - město pozve a zaplatí zajímavé hosty a podnikatelé nabídnou své prostory a občerstvení.

A první taková akce se vydařila. V nové kavárně Volné směry v Křišťanově ulici mluvila o své cestě po Pacifické hřebenovce cestovatelka Lucie Kutrová, která přivezla i svého psa. V Madoně vystoupil fotograf Antarktidy Jan Hvízdal a v Lockalu U Jelena vzal posluchače nejprve Tomáš Salov do Austrálie a nakonec známý český novinář Tomáš Etzler mluvil o tom, jak díky své práci navštívil šedesát zemí za deset let.

„Myslím, že se to prakticky povedlo. Účast byla úplně ideální, všichni se vešli a v podnicích bylo plno mimo třetí přednášky. Ale i ta si našla zájemce. Ve Volných směrech jsem napočítal něco kolem čtyřiceti lidí, v Madoně kolem třiceti a u Jelena se dohromady na třetí a čtvrté přednášce protočilo zhruba osmdesát lidí,“ zhodnotil akci pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Jan Kotrba.

Podle něj přitom město připravuje další podobné akce – besedy, přednášky nebo talkshow v podnicích v centru se zajímavými hosty. „Musím říct, že zájem od podnikatelů je. Trochu jsem se bál, že by mohli být opatrní, ale spíše se zdá, že o podobné akce stojí,“ řekl Jan Kotrba.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky