ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Ke srážce vlaku a osobního auta letěl vrtulník

STRUNKOVICE nad BLANICÍ/ZPRÁVA – Na železničním přejezdu v Protivecké ulici ve Strunkovicích se srazil vlak a osobní auto. Řidičku přepravil do nemocnice vrtulník.

      

  

 

 # Čtvrtek 16/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Ke srážce došlo dnes 16. března krátce před 7:30 ráno a jako první o ní informovala jihočeská záchranná služba. Ta dostala informaci o srážce vlaku a osobního auta a na místo posílala dvě pozemní posádky z Prachatic a také vrtulník letecké záchranné služby. Na místě se ukázalo, že zranění utrpěla pouze řidička osobního vozu - ve vlaku jelo dvanáct lidí a strojvůdce.

„Řidička byla po celou dobu při vědomí a se záchranáři komunikovala. Byla jí poskytnuta přednemocniční péče a ve stabilním stavu byla letecky transportována s podezřením na lehká až středně těžká poranění v oblasti pohybového aparátu do českobudějovické nemocnice,“ uvedla pro media mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Nehodu vyšetřují prachatičtí dopravní policisté. Zatím informovali o tom, že řidička vozu tovární značky Ford jela ve směru na Protivec a vjela na přejezd bez závor ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak od Čičenic.

"Alkohol u strojvůdce i řidičky vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na osobním vlaku je předběžně vyčíslena na 500 000 korun a na vozidle Ford na zhruba 50 000 korun. Provoz na trati byl uzavřen a komunikace byla průjezdná kyvadlově. Cestujícím byla přistavena náhradní autobusová doprava," dodala další informace prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky