ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Hazard za volantem jim vynesl trestní stíhání

VIMPERSKO/ZPRÁVA – Policie aktuálně sdělila obvinění za nezodpovědné chování dalším dvěma řidičům. První řídil Mustang bez řidičáku a druhý nadýchal čtyři promile.

      

  

 

 # Středa 15/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Policejní zpravodajství o nezodpovědnostech na silnicích se na Vimpersku aktuálně rozrostlo o další dva obviněné. V prvním případě začali dopravní policisté trestně stíhat sedmačtyřicetiletého cizince. Způsobil totiž menší dopravní nehodu, při které vznikla škoda dva tisíce korun. Byl přitom ve stavu, ve kterém je záhada, jak vůbec dokázal nasednout do auta a nastartovat.

„Podezřelý řídil v polovině února v sedm hodin ráno osobní motorové vozidlo Opel, se kterým při vyjíždění z parkoviště v ulici Sušická ve Vimperku narazil do zadní části zde zaparkovaného osobního vozidla VW Touran. Vimperští policisté, kteří dorazili na místo, řidiči naměřili čtyři promile alkoholu v dechu,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Další pirát silnic pak byl zastaven na začátku března při kontrole, kterou prováděli příslušníci cizinecké policie nedaleko hraničního přechodu Strážný. V jejich síti uvízl v sobotu 4. března devětadvacetiletý muž v luxusním voze Ford Mustang.

„Řidič osobního vozidla přijížděl od Horní Vltavice k překročení hranice České republiky a Spolkové republiky Německo. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že u sebe neměl řidičský průkaz a v centrální evidenci řidičů perlustrovali, že má od září loňského roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Oba řidiči jsou stíháni na svobodě ve zkráceném přípravném řízení a oba tak mohou v nejbližších dnech čekat od soudu trestní příkaz s rozhodnutím o vině a trestu. První je obviněn z obecného ohrožení pod vlivem alkoholu a druhý z maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky