ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Pokračování opravy 1. máje přinese více změn

VIMPERK/ZPRÁVA – Už příští rok by pokračování rekonstrukce frekventované vimperské ulice 1. máje mohlo přinést změnu přednosti v jízdě, povrchu i rychlosti.

      

  

 

 # Pátek 10/3 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Vimperská radnice chystá dokončení rozsáhlé rekonstrukce ulice 1. máje poměrně intenzivně. Hlavní část prací tu byla provedena v úseku od Fišerky ke Zlaté hvězdě v minulém volebním období. Zůstal ale zhruba tři sta metrový úsek od Zlaté hvězdy k trafice na začátku Suezu, který na obnovu teprve čeká.

„Nyní probíhají projektové práce. Už máme představu podoby ulice, kterou projednáváme s policií a rádi bychom měli do konce letošního roku hotový projekt, protože je to pro nás jedna z priorit rozpočtu v roce 2024,“ řekl novinářům místostarosta Vimperka Zdeněk Kuncl.

U pošty si budou řidiči po rekonstrukci zvykat na nové vedení hlavní komunikace. 

Rekonstrukce by měla probíhat na etapy v průběhu jednoho roku a už nyní je jasné, že přinese do tohoto krátkého úseku řadu změn. Především už má radnice předjednáno, že změní přednost jízdy na křižovatce u pošty. Nově bude hlavní od Anny u pošty zatáčet doleva do centra. Hlavním důvodem pro tuto změnu je zabránit tomu, aby řidiči jedoucí od Anny museli zastavovat u pošty a rozjíždět se proti kopci.

Další změnou má být nový povrch na takzvaném malém náměstí. Nyní je tu dlažba, kterou má v obou jízdních pruzích nahradit asfalt. Dlážděné tu budou plochy mimo komunikaci, tedy chodníky. A i v tomto úseku ulice bude pak po rekonstrukci platit rychlostní limit třicet kilometrů za hodinu.

Dlážděný povrch komunikace má v těchto místech nahradit asfalt.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky