ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Opilý cizinec trefil víko palivové nádrže pumpy

ŠUMAVA/ZPRÁVA – Policie ČR informovala, že obvinila z obecného ohrožení cizince, který způsobil nebezpečně vypadající nehodu na čerpací stanici pod vlivem alkoholu.

      

  

 

 # Pátek 10/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO poskytla Policie ČR

Nehoda, kvůli které byl třiatřicetiletý cizinec aktuálně obviněn, se stala v sobotu 4. března před třiadvacátou hodinou na čerpací stanici v Houžné. Opilý muž sedl za volant Škody Fabia a jel po silnici I/4 v katastru Horní Vltavice, kde nezvládl řízení na čerpací stanici v Houžné a narazil tu do víka od podzemního zásobníku paliva.

„Po dopravní nehodě z místa utekl a nehodu neoznámil. Hornovltavickým policistům se ho však podařilo v krátké době zadržet na pozemní komunikaci ve směru na obec Horní Vltavice. Při odborném měření mu policisté naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu,“ doplnila další informace k nehodě prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Událost se obešla naštěstí bez ranění, jen škoda na osobním voze je prozatím odhadována na patnáct tisíc korun a na víku palivového zásobníku pak na deset tisíc korun. Vyšetřování nehody vedou prachatičtí dopravní policisté formou zkráceného přípravného řízení a tak může cizinec čekat v nejbližších týdnech trestní příkaz od soudu s rozhodnutím o vině a trestu.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky