ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Sportovní zařízení má konečně nového ředitele

PRACHATICE/ZPRÁVA – Po dvou a půl měsících bez řádně jmenovaného ředitele ho začne v polovině března řídit Martin Kutlák. Vyhrál sledované výběrové řízení.

      

  

 

 # Úterý 7/3 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Sportovní zařízení Prachatic se ocitlo bez řádně jmenovaného ředitele s koncem loňského roku, kdy z něj odešel ředitel Karel Dvořák. Ten čelil v minulém volebním období řadě výtek zejména od současné radní Růženy Štemberkové a po volbách si našel jinou práci. Karel Dvořák řídil Sportovní zařízení rovné tři roky.

Noví radní pak s výběrem nového ředitele nechvátali. Uchazeči se mohli hlásit až do konce ledna a samotný výběr nového šéfa Sportovního zařízení se uskutečnil až v závěru února. V mezidobí tuto městskou společnost vedla dočasně pověřená ředitelka. - Výběrové řízení přitom bylo sledované i proto, že se do něj přihlásil i zastupitel Robert Zeman, který podporuje současnou koalici, i když není její součástí.

Na svém posledním jednání pak rada potvrdila doporučení výběrové komise a novým ředitelem jmenovala prachatického sportovce Martina Kutláka. Dvaatřicetiletý inženýr ekonomie, který žije v Prachaticích od svých sedmi let, se ujme vedení zařízení 15. března.

„Sport je mým celoživotním koníčkem od malička. Jednotlivá sportoviště v Prachaticích využívám prakticky denně. Proto je to pro mne příležitost dělat práci, která má potenciál mě bavit,“ řekl dnes pro prachatickoNEWS.CZ. „Radou jmenovaný Martin Kutlák nejvíce splňoval předpoklady kvalitního manažerského řízení naší organizace,“ dodal k výběru starosta Jan Bauer.

Martin Kutlák absolvoval prachatické gymnázium a poté Vysokou školu ekonomickou v Praze – obor podniková ekonomika a managment. Přes rok pracoval pro českou florbalovou reprezentaci a podílel se i na organizaci mistrovství světa ve florbalu. Má za sebou také zkušenost finančního kontrolora v soukromé firmě a provozního v hotelu na Šumavě.

I díky tomu, že je synem bývalé ředitelky Sportovního zařízení, má o tom, jak tato městská společnost fungovala, řadu informací. Fungování prachatického Sportovního zařízení před rekonstrukcí bazénu se týkala i jeho diplomová práce, která je k nalezení na stránkách VŠE.

Je přitom také členem několika prachatických sportovních klubů a to tenistů a hokejbalistů. Že by u něj kvůli tomu hrozil střet zájmů, však rezolutně odmítl. „Budu mluvit se zástupci všech klubů a spolků a budu ke všem klubům přistupovat úplně stejně. Nikoho budu stavět na druhou kolej. Tak to rozhodně nebude,“ řekl.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky