ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Na Majáles přijedou ikony české hudební scény

VIMPERK/ZPRÁVA – Největší hudební festival našeho okresu se letos pokusí překonat loňský rekord v návštěvnosti. Přijedou přitom takové hvězdy, že se to může podařit.

      

  

 

 # Úterý 28/2 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Pořadatelé vimperského Majálesu, který se tradičně koná v bývalém vimperském letním kině nedaleko zámku, už představili jeho letošní termín a také hlavní hvězdy. Půjde o sedmý ročník této akce, která láká hlavně mladé publikum, a organizátoři by rádi překonali loňskou rekordní návštěvnost. Přišlo zhruba 2500 lidí.

Pořádající spolek MISSION Vimperk, za kterým stojí zejména organizátor řady místních akcí a nově i zastupitel Šimon Blaschko, oznámil, že letos se Majáles bude konat v sobotu 20. května. Loňské rekordní návštěvnosti přitom pomohl i hlad po živé hudbě po covidových restrikcích a také hlavní hvězdy, kterými byly kapely Wohnout a Mig 21.

A letos přijedou jména ještě zvučnější. Hlavní hvězdou festivalu bude ikona české porevoluční hudební scény David Koller. Ten je znám nejen ze svého působení v legendární kapele Lucie, ale i ze svých sólových projektů. Potvrzená už je také účast oblíbeného písničkáře Pokáče a ze samého centra Valašska a Beskyd dorazí z Vlašského Meziříčí legendární Mňága a Ždorp. Její jméno tvoří slova slezského dialektu, která znamenají něco jako divnou kašovitou hmotu a starý krám. Pozvání přijaly také skupiny Rest a The Last June.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky