ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Městský park se prodražil, ale hotový bude včas

PRACHATICE/ZPRÁVA – Rekonstrukce Štěpánčina parku se chýlí po roce prací ke konci a dokončena má být včas. Cenu obnovy parku ale zvedli radní o několik milionů korun.

      

  

 

 # Středa 22/2 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Rekonstrukce Štěpánčina parku měla stát podle výsledku výběrového řízení 27,2 milionu korun. Nyní je ale cena po uzavření všech dodatků ke smlouvě 31,052 milionu korun. Zvýšení o bezmála čtyři miliony korun přitom schvalovaly v průběhu této investice obě rady města.

Většina navýšení však jde za minulou radou a změnami projektu, které udělala, a pak zejména za zvyšováním cen materiálů. Jen například změny v projektu, které udělali bývalí radní ještě před volbami, stály 1,3 milionu a noví radní v prosinci zvedali cenu o necelých osm set tisíc korun kvůli zdražení stavebních materiálů.

Hlavní práce v parku skončí podle smlouvy do konce února, vše však ještě hotovo nebude. „Vzhledem k aktuálním meteorologickým podmínkám bylo domluveno, že část prací bude odložena na duben 2023. Jedná se o zakládání některých ploch trávníků a aplikaci omítek podezdívky oplocení,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí městského odboru investic Jaromír Markytán.

Kolaudační souhlas s užíváním by však měl park dostat už v březnu a měl by se po něm otevřít opět pro veřejnost. Se začátkem března by pak v okolí parku měla skončit také všechna dopravní omezení, která byla třeba kvůli stavebním pracím.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky