ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  I letos zahrají na Kratochvíli filmovou komedii

KRATOCHVÍLE/ZPRÁVA – Netoličtí ochotníci budou v tomto roce pokračovat v trendu posledních let, kdy hrají na Kratochvíli hry podle známých českých filmových komedií.

      

  

 

 # Neděle 19/2 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl 

Netolický spolek Tyl čeká letos už dvaatřicáté divadelní léto na Kratochvíli, při kterém vždy na přelomu června a července hraje v zahradě zámku nějakou oblíbenou komedii. V posledních letech to byly hry podle známých filmů, jako Saturnin, Limonádový Joe a Mravnost nade vše. A letos si netoličtí divadelníci vybrali opět podle úspěšného filmu a hrát budou Světáky.

Jde o černobílou komedii, která je známá spíše u střední a starší generace, a kterou natočil oblíbený český režisér Zdeněk Podskalský. Film měl premiéru v roce 1969 a pojednává o partě tří fasádníků, kteří chtějí prožít alespoň jednu noc na vysoké úrovni ve víru velkoměsta a na splnění tohoto snu věnují velké prostředky a úsilí.

„Film je super, ale my to pojmeme opět tak nějak po svém. Chtěli bychom se bavit i na zkouškách a především pak pobavit diváky,“ řekla pro prachatickoNEWS.CZ principálka souboru Zuzana Leherová s tím, že zjišťuje, že Světáky hlavně mladí lidé moc neznají a přitom jde o tak zásadní dílo.

K letošnímu divadelnímu létu netolických ochotníků v zahradě zámku Kratochvíle se přitom vážou hned dvě výročí. Tyl slaví letos už 140 let své činnosti a letos také uplynulo sto let od narození režiséra Světáků Zdeňka Podskalského.

V létě roku 2021 hrál Tyl Netolice na Kratochvíli hru podle filmu Limonádový Joe a slavil s ní obrovský úspěch.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky