ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  SDH Volary má druhou plnohodnotnou cisternu

VOLARSKO/ZPRÁVA – Požární bezpečnost v celém regionu Volarska se opět o něco zvýšila díky tomu, že volarští dobrovolní hasiči dostali od radnice novou cisternu.

      

  

 

 # Středa 1/2 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO poskytl SDH Volary a KIC Volary

Volarští dobrovolní hasiči v těchto dnech zavádí do služby novou cisternu CAS 20. Volarská radnice do jejího nákupu investovala dva miliony a tři sta tisíc korun. Vozidlo s předním náhonem může přepravovat až 3500 litrů vody, 400 litrů hasební pěny a vybaveno je i lanovým navijákem.

Technický park sboru tento nákup posunuje na další úroveň. „Splnil se nám sen – nebo milník – že budeme mít ve zbrojnici dvě cisterny, které jsou plnohodnotně vybaveny k zásahu a nedělají nikde překážku na komunikaci při jízdě k mimořádné události,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ velitel volarských hasičů Michal Vlas.

Výbava zdejšího sboru je přitom důležitá pro celé Volarsko. Profesionální hasiči to mají třeba na Novopecko z Prachatic daleko a volarský sbor tak může být u řady zásahů dříve. Například jen v roce 2019 zasahoval u 122 událostí a 137 zásahů – mimo jiné i u dvanácti požárů a sedmadvaceti nehod.

„Cisterna bude sloužit jako druhý výjezdový vůz - bude takzvaně krýt záda prvovýjezdové CAS při požárech a hlavně v zimním období bude suplovat náš vůz DA L1T z důvodu lepší průchodnosti v terénu. Tato cisterna přitom nahradí jednu z CAS 25 Škoda 706,“ doplnil k nové technice Michal Vlas.

Nová cisterna byla uvedena do provozu v roce 2006, sloužila u podnikových hasičů a měla kvalitní údržbu, takže je ve velmi dobrém technickém stavu. Navíc prošla před tím, než ji koupila volarská radnice svým hasičům, kompletním servisem podvozku a nástavby.

Velitel volarských dobrovolných hasičů Michal Vlas a starostka Volar Martina Pospíšilová.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky