ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Prachaticko dalo Třem králům 890 662 korun

PRACHATICKO/ZPRÁVA – Letošní Tříkrálová sbírka na Prachaticku a Vimpersku opět překonala tu loňskou a navzdory mírné recesi v ekonomice jsme byli opět velmi štědří.

      

  

 

 # Úterý 31/1 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO poskytla Lenka Hanžlová

Nejoblíbenější česká veřejná sbírka začala na Prachaticku a Vimpersku požehnáním koledníkům u sv. Jakuba v Prachaticích na Nový rok. Skupinky Tří králů s vedoucími pak roznášely požehnání až do 15. ledna a den na to začalo sčítání výtěžku. Koledníci samozřejmě nezapomínali na zkratku K + M + B 2023, kterou za sebou nechávali.

„Na území prachatického vikariátu zajišťovalo sbírku sedmdesát skupinek, které tvořilo celkem 415 koledníků. Výsledek Tříkrálové sbírky 2023 včetně online plateb k pondělí 30. ledna činní 890 662 korun. Děkujeme všem moc za přijetí našich koledníků a za poskytnuté dary,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ koordinátorka sbírky při Charitě Prachatice – Vimperk Miriam Dohnalová.

Zhruba dvě třetiny výtěžku jako už tradičně zůstanou v našem regionu. Charita Prachatice – Vimperk plánuje výtěžek použít zejména na podporu Charitní ošetřovatelské služby, domácí péče, terénního programu projektu Most naděje, Charitního domova sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a také na podporu a zajištění provozu azylového Domu sv. Petra pro muže a pečovatelské služby v oblasti Vlachovo Březí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky