ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Strážníci zachránili v poslední chvíli sebevraha

PRACHATICE/ZPRÁVA – Starosta Prachatic Jan Bauer poděkoval dvěma strážníkům městské policie. Podařilo se jim totiž včasným zásahem zachránit muže, který se chtěl oběsit.

      

  

 

 # Úterý 31/1 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO poskytlo Město Prachatice

Prachatičtí strážníci dostali v sobotu 21. ledna oznámení o tom, že v areálu Lázní svaté Markéty se pohybují nepovolané osoby. Na místo vyjela hlídka složená ze strážníků Davida Svobody a Jiřího Němce. Při prohlídce objektu objevili ve sklepě muže, který se krátce před jejich příchodem pokusil zabít oběšením.

„Vůbec na nic jsme nečekali a snažili jsme se pána zachránit. Kolega ho přidržoval ve vzduchu, já jsem odříznul smyčku a hned jsme ho začali oživovat,“ vysvětlil strážník Jiří Němec. „Než přijela sanitka, kontrolovali jsme jeho životní funkce a byli jsme připravení ho resuscitovat. Jsme na tyhle případy trénovaní,“ dodal David Svoboda.

„Samozřejmě můžete namítnout, že tohle od nich čekáme, to ale nijak neumenšuje význam toho, co se jim podařilo. Zachránili lidský život, to je vždy něco mimořádného. Jsem na pány Němce a Svobodu pyšný,“ dodal starosta Jan Bauer.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky