ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Tři auta vyloupena za noc. Škoda je čtvrt milionu

PRACHATICKO/KRIMI – Policie pátrá po zloději, který se stihl za jednu noc vloupat do tří dodávek. Hledal v nich zřejmě nářadí a napáchal škodu za zhruba dvě stě padesát tisíc.

      

  

 

 # Čtvrtek 19/1 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Pro majitele dodávek, kteří v nich nechávají nářadí, nepřinesla policie dobrou zprávu. Zřejmě na tento typ vozů se zaměřil v minulém týdnu v noci na pátek 13. ledna zatím neznámý zloděj, který řádil v katastru, který má na starosti netolické obvodní oddělení Policie ČR.

Zloděj si nejprve vyhlédl dodávku Fiat Ducato zaparkovanou na parkovišti před jedním z domů ve Strunkovicích nad Blanicí a dostal se do jejího nákladního prostoru. „Pachatel odcizil sekací kladivo v plastovém kufru s vrtáky, aku rozbrus, vrtačku, přímočarou pilu a velkou gola sadu,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Ve stejnou noc došlo ke dvěma vloupáním do dodávek také v Netolicích ve Vodňanské ulici. Jedna stála před jedním z domů a druhá na parkovišti. Z Renaultu Express pachatel nic neodnesl, ale z Peugeotu Boxer sebral také různé nářadí, aku vrtačky, rozbrus, gola sadu, elektrický závitořez a montážní brašnu s nářadím.

Majitelé odhadli škodu na více než čtvrt milionu korun. „Netoličtí policisté nyní po pachateli pátrají a zároveň žádají případné svědky o informace, které jim můžete poskytnout na tísňovou linku 158. Děkujeme,“ dodala mluvčí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky