ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Tentokrát pomohli pletením písecké neonatologii

PRACHATICE/ZPRÁVA – Firemní dobrovolnictví organizované na prachatické radnici pomohlo tentokrát na neonatologickém oddělení a novorozenecké JIP písecké nemocnice.

      

  

 

 # Úterý 17/1 2023 - TEXT: Tomáš Přibyl, FOTO: Město Prachatice

Firemní dobrovolnictví má na prachatické radnici řadu let trvající tradici. Organizuje ho tu Hana Rabenhauptová z kanceláře starosty, která do jednotlivých výzev často zapojuje i širší dobrovolnickou veřejnost v Prachaticích. A tentokrát vyzvala k pletení věcí pro nedonošené děti, o které pečují na neonatologickém oddělení a JIP v Písku.

A před několika dny výsledek této dobrovolnické výzvy doputoval na místo do Písecké nemocnice. prachatickoNEWS.CZ o tom informovala přímo Hana Rabenhauptová, která tu předala zhruba stovku maličkých pletených čepiček, ponožek, háčkovaných čepiček, ale i hraček.

Velkou radost tato pomoc z Prachatic udělala jak vrchní sestře dětského oddělení písecké nemocnice Zdeňce Kožené i staniční sestře neonatologického oddělení a JIP Ivetě Bendíkové. „Věci vyrobili dobrovolníci nejen z Prachatic a nejen senioři, ale i naši zaměstnanci a všem patří velké poděkování,“ uvedla Hana Rabenhauptová.

„Firemní dobrovolnictví je společná podpora veřejně prospěšných organizací, ale i jednotlivců a to zaměstnanci – dobrovolníky, kteří investují svoji energii a nápady, čas a pomáhají svou prací. I náš městský úřad je společensky odpovědný vůči komunitě, životnímu prostředí, místu i jednotlivcům,“ dodala k tomu, jaký cíl si firemní dobrovolnictví na radnici klade.

Neonatologické oddělení a neonatologická JIP v Nemocnici v Písku má deset lůžek. Je vedené jako Centrum intermediární péče, schopné ošetření novorozenců s kritickým ohrožením životně důležitých funkcí včetně ventilační péče řízenou nebo podpůrnou ventilací.

Do této nemocnice nejen z místa, Tábora, Strakonic i Prachatic se koná svoz novorozenců převozní novorozeneckou jednotkou, tvořenou převozním inkubátorem s ventilačním přístrojem, monitorem životních funkcí a infuzními pumpami.

Na oddělení poskytují diagnostické a terapeutické výkony související s problematikou s odpovídajícím přístrojovým vybavením – ventilační jednotky (ventilátor, monitor, inkubátor, infuzní pumpy), RTG, UZ na oddělení, dostupný komplement – laboratoře, konziliární služby (ORL, ortopedická, chirurgická, neurologická, oční). – zdroj www.nemopisek.cz

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky