ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Tříkrálová sbírka skončila. Začalo sčítání darů

PRACHATICKO/OBRAZEM – Skupinky Tří králů s kasičkami už v ulicích na Prachaticku nepotkáte. Letošní Tříkrálová sbírka tu v neděli skončila a začalo sčítání obsahů kasiček.

      

  

 

 # Pondělí 16/1 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Mezi prvními se pustili do sčítání darů v Prachaticích, kde se tradičně vybírají jedny z nejvyšších částek v našem regionu. Sčítání začalo dnes 16. ledna v malé zasedací místnosti na prachatické radnici a pustily se do něj pracovnice místní charity.

Na výsledek toho, jak bylo Prachaticko letos štědré, si bude muset veřejnost počkat deset dní až dva týdny. Tak dlouho potrvá sečtení výtěžku, který se v minulých letech pohyboval v celém našem okrese kolem osmi set tisíc korun.

Nejoblíbenější českou veřejnou sbírku organizují po celém Česku Charity, které se pak dělí o její výtěžek. Kromě těch okresních dostává část výtěžku vždy i diecézní Charita, část jde také na pomoc v zahraničí a pět procent padne na náklady spojené s organizováním sbírky.

Charita Prachatice – Vimperk plánuje výtěžek sbírky použít zejména na podporu Charitní ošetřovatelské služby, domácí péče, terénního programu projektu Most naděje, Charitního domova sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a také na podporu a zajištění provozu azylového Domu sv. Petra pro muže a pečovatelské služby v oblasti Vlachovo Březí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky