ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Knihovna spouští novou regionální rodinnou hru

PRACHATICE/ZPRÁVA – Deset úkolů a tipů prachatické knihovny zavede rodiny s dětmi například za pohádkami z šumavských lokálek, Tleskačem nebo k řopíkům u Prachatic.

      

  

 

 # Pátek 13/1 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Čtenářské soutěže patří do portfolia činnosti prachatické knihovny dlouhodobě. Tentokrát přišla se soutěží, která je určena hlavně čtenářským rodinám, podporuje vztah i k regionální literatuře a nabízí zajímavé ceny. Vítězové dostanou například poukázky do Jihočeského divadla nebo si budou moct užít plavbu lodí po Lipně.

Nová soutěž dostala název Toulavé knihy a bude se tematicky toulat po našem regionu. „Jednotlivé soutěžní úkoly jsou věnovány regionálním autorům a místům. Hráči se seznámí například s nejnovější knihou spisovatele Davida Jana Žáka, se Zpožděnými pohádkami ze šumavských lokálek volarského spisovatele Romana Kozáka, ale také například s historickým vojenským opevněním kolem Prachatic a s knihami o něm,“ vysvětlila pro prachatickoNEWS.CZ Lucie Jiraňová z prachatické knihovny.

Úkolů bude celkem deset – první by se měl na webu knihovny (www.knih-pt.cz) objevit už dnes 13. ledna. Určeny jsou rodinným týmům, kde alespoň jedním z členů je dítě ve věku do patnácti let. Hrací plán hry malovala ilustrátorka Zdeňka Študlarová. „Jednotlivé úkoly budou částečně bádací a částečně knihovnické, hráči k jejich vyřešení budou využívat online katalog knihovny,“ dodala Lucie Jiraňová.

A protože knihovna pojala letošní rok jako Rok cestování, budou součástí úkolů také tipy na výlety. Hlásit do soutěže je možné se na telefonu prachatické knihovny, respektive jejího oddělení pro děti a mládež, 388 607 716 nebo přímo u knihovnic na oddělení. Na začátku června by pak měla knihovna vyhlásit tři nejlepší týmy, které vybere porota.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky