ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Trojice prodala na Prachaticku 1,3 kila pervitinu

PRACHATICKO/KRIMI – Prachatickým kriminalistům se podařil velký zásah do místní drogové scény. Dopadli matku s dcerou a jednoho muže, kteří na Prachaticko dováželi pervitin.

      

  

 

 # Čtvrtek 12/1 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Policie ČR dnes 12. ledna zveřejnila, že se jí podařilo ukončit poměrně rozsáhlou činnost tří dealerů pervitinu. Všichni už si převzali obvinění. Jde o ženy ve věku 51 a 30 let a muže ve věku 42 let. Ženy jsou přitom příbuzné – jde o matku a dceru.

„Obvinění nejméně v období od konce roku 2021 do současné doby přivezli na okres Prachatice a následně zde prodali koncovým uživatelům pervitin v množství nejméně 1300 gramů,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Drogu trojice na Prachaticko dovážela zejména z Ostravy, ale i z dalších míst, která policie upřesňuje. Trojice byla zadržena v pondělí 9. ledna a policie v rámci zákroku proti nim provedla i dvě domovní prohlídky na Prachaticku. Blížeji místo pobytu trojice policie neupřesnila s ohledem na to, že vyšetřování dál probíhá.

Při prohlídkách kriminalisté našli několik gramů pervitinu, digitální váhy, sáčky, ve kterých byla droga distribuována a další věci související s trestnou činností. Policie také uvedla, že trojici před zásahem sledovala a dokumentovala její činnost.

„Na starší z žen a muže podali kriminalisté podnět na okresní státní zastupitelství pro jejich vzetí do vazby, kterou včera soudce akceptoval a oba do vazby poslal. Mladší z žen kriminalisté stíhají na svobodě. Obviněného muže navíc kriminalisté podezírají z další majetkové trestné činnosti,“ dodala mluvčí.

Starší ženě a muži hrozí v případě prokázání viny u soudu až deset let ve vězení a mladší ženě až pět let. Rozdíl je dán tím, jaké množství drogy obvinění podle zjištění policistů distribuovali.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky