ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Vila otevře složité téma česko-německého živlu

PRACHATICE/ZPRÁVA – V červenci opět ožije Kralova vila festivalem. Účast už potvrdila řada kapel a v hlavní roli na něm bude kromě hudby i architektura, literatura a umění jako takové.

      

  

 

 # Čtvrtek 12/1 2023 - TEXT: Bláža Kubátková

Tradiční letní festival Vivat vila, tentokráte s přídomkem IV., zaměřený především na českou alternativní hudební produkci se bude letos konat s hlavním mottem Zpátky ke kořenům. „Chceme skrze něj tematizovat česko-německý živel týkající se nejen funkcionalistické vily, ale také samotných Prachatic. Téma bychom chtěli reflektovat především v rámci doprovodného programu, který se opět rozroste do celého města," uvedla za organizátory Barbora Koritenská.

Spolek Živá vila, který se již řadu let snaží přiblížit veřejnosti důležitost zachování a udržování Kralovy vily, v čele se svou předsedkyní a zakladatelkou festivalu Barborou Korytenskou, přizval pro letošní ročník ke spolupráci českobudějovickou promotérskou skupinu Světadíl, pořádající v krajském městě výstavy, koncerty nebo soutěže ve skateboardingu.

A tak ve dvou dnech 14. a 15. července zaplní vilu i Prachatice milovníci kvalitní hudby, literatury, architektury a umění vůbec. A podle vyjádření zakladatele Světadílu Martina Kalenského „můžeme očekávat atmosféru plnou diskokoulí, hořících ohňů a nevšedního využití prostoru vily…“ Prostor dostane i oblíbené literární čtení nebo divadlo či architektonické diskuse.

Z hudebníků svou účast na festivalu už přislíbili táborští Kalle. Dále přijedou například kapely BerlinManson, FrauZwei, Hot House, Jadran, Pulsar, Všetuly Sfinx nebo Dÿsko. Pro návštěvníky bude připravena výstava grafika Juraje Horvátha uzpůsobená funkcionalistickému prostoru vily nebo hudební přednáška Pavla Turka z časopisu Respekt. „Bude toho ale mnohem více. Zmíněné je jen první ochutnávka připravovaného programu,“ řekl hlavní promotér festivalu Libor Staněk II.

Kompletní program organizátoři zveřejní začátkem jara. Vstupenky za speciální zlevněnou cenu jsou již vyprodány. Ty za plnou cenu k zakoupení ještě jsou, ale kapacita areálu je jako vždy omezená.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky