ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Prostor u zimního stadionu má novou podobu

VIMPERK/ZPRÁVA – Vimperská radnice dokončila rozsáhlé úpravy kolem zimního stadionu. Nové jsou tu desítky parkovacích míst, schody, komunikace i lavičky.

      

  

 

 # Úterý 3/1 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Investici, na kterou uvolnili vimperští zastupitelé peníze z rozpočtu letos na začátku jara, dokončilo město v závěru loňského roku a nyní už nově upravený prostor využívá i široká veřejnost. Úpravy využijí zejména fanoušci mířící na zimní i letní stadion nebo do okolních provozoven. Posedět se tu nově dá i na lavičkách.

Vzniklo tu bezmála padesát nových parkovacích stání pro osobní auta a dvě pro autobusy, schody a opěrná zeď. Nové jsou i sadové úpravy, lavičky a zejména pak odkanalizování klubovny fotbalistů a obousměrný provoz na komunikaci kolem Restaurace U stadionu.

Podoba prostoru před úpravami.

Původní stav plochy pod stadionem před úpravami.
Celkem město nově upravilo bezmála tři tisíce čtverečních metrů plochy. „Stavební práce trvaly půl roku a vyšly město na necelých třináct milionů korun. Investici podpořil Jihočeský kraj ze svého investičního fondu částkou pět milionů korun,“ vysvětlil financování úprav vimperský místostarosta Zdeněk Kuncl.

Jde přitom o další úpravu veřejného prostoru u jedné z hlavních vimperských ulic 1. máje, která prošla v minulých letech nákladnou obnovou. Zejména zmizel nevzhledný prázdný prostor, který zbyl pod zimním stadionem po demolici prodejny, která tu stávala. A nová parkoviště pomohou nejen fanouškům, ale celé této lokalitě.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky