ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Tříkrálová sbírka začala i v našem regionu

PRACHATICE/OBRAZEM – Nový ročník Tříkrálové sbírky na Prachaticku a Vimpersku začal na Nový rok požehnáním koledníkům v prachatickém kostele svatého Jakuba Většího.

      

  

 

 # Pondělí 2/1 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Koledníkům požehnal na konci novoroční mše svaté prachatický vikář Petr Plášil. Popřát jim úspěch přitom přišla i Dana Marková - ředitelka Charity Prachatice – Vimperk, která dostane zhruba dvě třetiny toho, co se ve sbírce na Prachaticku a Vimpersku vybere. Skupinky Tří králů s vedoucím u nás budou koledovat do poloviny ledna.

Nejoblíbenější českou veřejnou sbírku organizují po celém Česku Charity, které se pak dělí o její výtěžek. Kromě těch okresních dostává část výtěžku vždy i diecézní Charita, část jde také na pomoc v zahraničí a pět procent padne na náklady spojené s organizováním sbírky. V našem okrese se loni ve sbírce vybralo necelých 800 000 korun.

Otec Petr Plášil přečetl koledníkům také dopis, který jim i farníkům poslal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil. „Koledníci svým zpěvem zvěstují narození Spasitele a také nám otevírají cestu k pomoci druhým – zvláště těm, kteří strádají a potřebují naše dobré skutky. Proto vás prosím, abyste byli podle svých možností štědří,“ napsal biskup.

Charita Prachatice – Vimperk plánuje výtěžek sbírky použít zejména na podporu Charitní ošetřovatelské služby, domácí péče, terénního programu projektu Most naděje, Charitního domova sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a také na podporu a zajištění provozu azylového Domu sv. Petra pro muže a pečovatelské služby v oblasti Vlachovo Březí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky