ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  IMPAKT otevřel v centru multifunkční prostor

PRACHATICE/ZPRÁVA – Nezisková organizace IMPAKT, která v Prachaticích už čtvrtým rokem organizuje oblíbené farmářské trhy, začala v centru provozovat Volné směry.

      

  

 

 # Pátek 30/12 2022 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Takový název dostal nový prostor v Křišťanově ulici v místě bývalé prodejny bot a bývalého knihkupectví, který IMPAKT nedávno otevřel. Jde z části o kavárnu, z části o osvětový a kulturní prostor a z části o knihkupectví. Odpovídá to tomu, že se IMPAKT jako nezisková organizace zaměřuje na aktivizaci a vzdělávání obyvatel periferií, na sociální interakci a na iniciování a vytváření komunitních projektů.

„Je to nový multifunkční prostor, který má vonět knihami a kávou a vznikl proto, že v Prachaticích chybí formát literární kavárny,“ vysvětlila pro prachatickoNEWS.CZ za IMPAKT Kateřina Kulhánková Čejková. „Na dveřích tohoto prostoru je od roku 1976 vyřezávaná kniha s písmenem K, kterou vnímáme jako závazek naplnit tento prostor knihami, kávou, květinami, kurzy… Prostě krásou všeho druhu,“ pokračovala.

Otevřeno je tu ve všední dny od desíti do osmnácti hodin a v sobotu od desíti do dvanácti hodin. Už se tu konaly například přednášky lékařky Barbory Koptíkové (ze které jsou naše fotografie) nebo květinový workshop, výroba vánočního cukroví či koncert a křest knihy Tleskač Davida Žáka.

„Zdroje financování nového prostoru zatím hledáme. Bylo by skvělé, kdyby si na sebe vydělal v rámci sociálního podnikání. Připravujeme tu přednášky o zdravém životním stylu, autorská čtení, filmové produkce, kurzy kávové kultury nebo kurzy výroby rakví,“ řekla Kateřina Kulhánková Čejková a závěrem dodala: „Knihkupectví nabízí knihy zejména z vydavatelství Baobab, Labyrint, DharmaGaia, Portál, Alferia, Albatros, Volvox Globator, Malvern, Maťa a Peoplecomm, ale na požádání jsme schopni objednat jakoukoli na trhu dostupnou knihu.“

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky