Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Z novostavby a sklepa zmizelo nářadí ale i indukční varná deska

PRACHATICKO a VIMPERSKO – 30/5 2022 - 17:02 – Policie pátrá od minulého týdne po pachatelích dvou krádeží zejména nářadí ve Zdíkově a v Prachaticích.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

V Prachaticích kradl zatím neznámý zloděj ve sklepě jednoho z místních domů. Ke vloupání došlo někdy od začátku dubna do pondělí 23. května, kdy majitel zmizení věcí odhalil. „Pachatel ze sklepa odcizil motorovou pilu značky Husqvarna, dvě brusky, hoblík, pokosovou pilu, dva páry dětských lyží, několik kusů pracího prášku, aviváže a další zboží, čímž majiteli způsobil škodu za nejméně 40 000 korun,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Ke druhé krádeži došlo v novostavbě v Putkově, který je součástí Zdíkova. Pachatel se do ní vloupal z pondělí na úterý 24. května. „Odcizil z technické místnosti akuvrtačku a kufr s příklepovou elektrickou vrtačkou, dále z kuchyňské linky odmontoval indukční varnou desku a zabudovanou mikrovlnou troubu a volně stojící rychlovarnou konvici. Poté se pachatel vloupal do garáže, ze které odcizil pokosovou pilu, průmyslový vysavač a horkovzdušnou pistoli,“ dodala mluvčí.

Majitel novostavby odhadl škodu na 56 000 korun a vimperští policisté, kteří mají případ na starosti, žádají o spolupráci případné svědky. „Informace jim můžete sdělit buď osobně na Obvodním oddělení ve Vimperku nebo telefonicky na čísle 974 236 780 nebo prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme,“ řekla Martina Joklová.

I tyto případy ukazují, že počty krádeží na Prachaticku se začínají po konci covidových restrikcí vracet opět k normálu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

OBRAZEM: Hasiči Prachaticka jsou třetí nejlepší ve vyprošťování

Radnice zvažuje změnu předností v jízdě na křižovatce u pošty

OBRAZEM: Veřejné piáno se vrátilo na svou už druhou sezónu

Karambol opilého muže na skútru. Trefil dvě auta a hlavou dveře

OBRAZEM: Padesát let hry Plamen slavili hasiči s pamětníky

Recidivista vykradl šatnu a vzal i koloběžku na závody se psy

OBRAZEM: Majáles přivedl do Vimperka novináře Tomáše Etzlera

Čeští umělci vystavují v Severní Makedonii i tajemnou Šumavu

Zloděj vzal z garáže dvě motorky, aby pak jednu odstavil opodál

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena