Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Víkendová pěší zóna bude v Poštovní i letos. A nabídne toho víc

PRACHATICE - 19/5 2022 - 9:58 – Na prachatickém městském úřadu už leží žádost o povolení víkendových uzavírek v Poštovní ulici pro osobní dopravu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Zřízení alespoň víkendové pěší zóny v prachatické Poštovní ulici se podařilo loni v zastupitelstvu prosadit díky iniciativě Barbory Koritenské a usnesení, které navrhl Júsuf Traore. Tento týden už přitom o víkendové uzavření ulice opět požádala právě zastupitelka Barbora Koritenská. A nyní se čeká, až úřad uzavírky povolí.

Letos by přitom pěší zóna mohla být živější. „Loňská sezóna byla ještě silně ovlivněna covidem. Čajovna nemohla sehnat personál, a proto nebyla o víkendu vůbec otevřená, kavárna Nebe měla zase otevřené jen soboty. Nicméně, i tak si majitelé kavárny možnost mít alespoň jeden den v týdnu před podnikem posezení pochvalovali. Takže podle mě byla sezóna úspěšná tak napůl,“ řekla Barbora Koritenská.

Letos by kavárna Nebe i Čajovna U hrušky měly být otevřené po oba víkendové dny a čajovna by mohla připravovat i kulturní program. Už nyní se tu snaží mít pravidelně živou hudbu. „Pěší zónu vítáme a lidé, kteří do ulice zavítají, evidentně také. Na konkrétní kulturní program sice ještě nemyslíme, ale spontánně snad něco připravíme. Zatím napínáme sily hlavně k tomu, abychom mohli mít otevřeno každý den a vymanili se z následků covidu a mohli jsme uzavřenou ulici využít,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ za čajovnu Václav Pancer.

V srpnu by se měl v Poštovní ulici určitě konat opět festival loutkového divadla a i další organizátoři podle našich informací zvažují, že tu připraví menší koncerty. Podle Barbory Koritenské jde přitom o místo otevřené všem, kdo by si tu chtěl uspořádat nějakou akci.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Ze zahrady zmizela koloběžka upravená pro závody se psem

Pod vlak s dvaceti cestujícími vjelo na přejezdu osobní auto

Radní nabízí letní kino už potřetí a nájemné snížili na čtvrtinu

Začíná Vimperský máj. Týden zajímavého programu u knihovny

OBRAZEM: Volarští ochotníci bavili diváky se Slavíky z Madridu

První část opravy silnice na Libínské Sedlo skončila o týden dříve

Soud se starostou začal odkladem jednání kvůli náhlé indispozici

Vimperk chce U Sloupů nové obratiště autobusů se zastávkou

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena