Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice rozkvetou do krásy trojicí nových květných záhonů

PRACHATICE - 17/3 2022 - 10:12 – V dubnu se začne na třech místech v Prachaticích s výsevem šumavských květných záhonů. Základní příprava je hotová od podzimu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

 

Informoval nás o tom referent odboru komunálních služeb a dopravy Městského úřadu v Prachaticích Václav Hesoun. Pro založení záhonů byly podle jeho slov zvoleny lokality Malé náměstí, Česká ulice a Národní ulice. Vloni na podzim byl v těchto místech stržen drn, půda na vybraných plochách přeorána a poté z ní odstraněn plevel. Občany o záměru informovaly tabule umístěné u budoucích záhonů se žádostí o šetrný přístup k nim. Výsadba začne v měsíci dubnu, podle počasí.

"Pro lokalitu Malé náměstí byla zvolena letničková směs Lednická radost, která je charakteristická rychlým nástupem kvetení a vysokou atraktivitou. Hodí se do míst, kde je kladen důraz na estetickou úroveň a frekvence občanů je nejvyšší. Pro ulici Česká bude určena pestrá směs Karneval, které se nejlépe daří v suchých expozicích a zastupuje osivo květnatých luk s příměsí letniček. Pro záhon v Národní ulici byla vybrána trvalková směs s podílem letniček pestrých druhů. A to z toho důvodu, že místo se nachází v bezprostřední blízkosti školy, kde se pohybují děti," vysvětlil Václav Hesoun.

Na realizaci projektu šumavských květných záhonů v Prachaticích se podílí Pavla Voráčková, majitelka květinové farmy Zahrada Krásenka Kahov, a pomáhá jí manžel Tomáš Voráček. "Doufám, že reakce obyvatel Prachatic na květné záhony bude pozitivní, protože pohled na rozkvetlé květiny dokáže člověku zpříjemnit den," dodal Václav Hesoun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Čtvrt roku před dokončením je program letního kina ve hvězdách

Za největším znalcem Šumavy, legendárním Emilem Kintzlem

Z lesa zmizela smrková a borovicová kulatina za 95 000 korun

Najde se opět tak dobrý nápad, jako byly schody ke hřbitovu?

Zloděj si vyhlédl ke krádeži domek a chatu v zahrádkářské kolonii

Požár roubenky na Vacovsku nadělal škodu za pět miliónů korun

Ze skladu zmizely baterie pro fotovoltaické elektrárny za milion

Suchdolší ochotníci se inspirovali pohádkářem Andersenem

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena