Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ztrátovost bazénu se po rekonstrukci nezměnila a je 4 000 000

PRACHATICE - 24/2 2022 - 9:52 – Podle prvních hrubých odhadů zůstala provozní ztráta prachatického plaveckého bazénu stejná jako před rekonstrukcí.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Prachatický bazén prošel v letech 2018 a 2019 rozsáhlou rekonstrukcí za zhruba 140 milionů korun. Zůstala prakticky jen holá stavba, vše ostatní je nové – především strojovna a přibyl saunový svět. Dosud ale bazén nebyl plně v provozu celý rok, aby bylo možné přesněji vyčíslit, jak bude jeho provoz nově ztrátový. Před rekonstrukcí na něj město ročně doplácelo zhruba čtyři miliony korun.

Bazén byl v plném provozu zatím jen zhruba půl roku po otevření v září 2019. Od března následujícího roku je buď uzavřen, nebo je jeho provoz omezen vládními covidovými restrikcemi. Město tak zatím ve svých odhadech vychází jen z nákladů a příjmů prvního půl roku po otevření.

„Vypadá to, že to bude provozně přibližně stejné, jako to bylo u starého bazénu,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ starosta Prachatic Martin Malý. „A to si myslím, že je skvělé,“ dodal s tím, že provoz bazénu nové technologie i rekuperace a zateplení výrazně zlevnily, ale nový saunový svět je energetický velmi náročný, avšak celkovou ztrátovost bazénu zatím nezhoršuje.

Projektant přitom při představování projektu rekonstrukce bazénu mluvil před zastupiteli o tom, že bazén by už po obnově ztrátu produkovat neměl. „To se ale týkalo bazénu jako celku i s částmi, které jsou ještě v plánu – se solným světem a dětským světem,“ řekl k tomu starosta.

Jak přesně bude bazén se saunovým světem ztrátový, se ukáže zřejmě až nyní, kdy se zdá, že končí covidové restrikce a výrazně zdražují energie.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Po dvouleté pauze se opět blíží rozpustilý masopustní víkend

Požár podkroví rodinného domu nadělal škodu 900 000 korun

Lyžaři si mohou užít závěr prázdnin s karnevalem na sjezdovce

Čtyři měsíce bral podporu a Úřadu práce tajil, že je zaměstnán

Jihočeští výtvarníci opět vystavují v Dolní bráně. Hlavně pestrost

Maškary v Chrobolech si pospíšily, vzývaly jaro a přálo jim počasí

Žáci Vodňanky pomohli nemocné spolužačce na terapii s delfíny

Komise navrhla několik nových sportovišť u bývalé střelnice

Strunkovická hospoda nabídne tři měsíce na Novém Zélandu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena