Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pátrání po zloději dřevěných soch ukradených radnici skončilo

VIMPERK - 2/2 2022 - 10:17 – Z několika dřevěných soch, o které loni přišla vimperská radnice, se podařilo najít jen dvě náhodnému nálezci.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Loni 21. září přišla vimperská radnice o sochu pasáčka a husopasky a několika hus. Dřevěné sousoší vzniklo na jednom ze setkání dřevosochařů, kteří ve Vimperku každoročně u Volyňky sochají motorovými pilami. Hodnotu soch město vyčíslilo na 54 000 korun.

Sousoší nechala radnice umístit na náves v osadě Křesánov, ale vydrželo tu jen několik hodin a bylo ukradeno - i když město nechalo sochy zalít do betonu. Na začátku října pak navíc radnici někdo ukradl také dřevěnou sošku medvíděte z městského kulturního střediska, která vznikla rovněž na setkání dřevosochařů.

Policii se však pachatele najít nepodařilo a případ ukradeného sousoší odložila. „Nepodařilo se v zákonem stanovené době zjistit skutečnosti, které by opravňovaly zahájení trestního stíhání proti určité osobě, proto případ přečinu krádeže vimperští policisté v listopadu loňského roku odložili,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Radnici se ale nakonec dvě sochy přeci jen vrátily. „Dvě z pěti ukradených soch, pasáčka a husopasku, nalezl náhodný nálezce pár dnů po krádeži po pravé straně komunikace u skládky dřeva za obcí Řetenice ve směru na obec Kašperské Hory,“ dodala mluvčí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Jádro boubínské rezervace čeká rozšíření bezzásahové části

Třiaosmdesátiletý stařec našel na Šumavě na běžkách smrt v lese

Prachatice se vodohospodářský majetek provozovat nepokusí

Svědci a defibrilátor zachránili seniora se srdečním kolapsem

OBRAZEM: V Neumannce visí krásné i poetické papírové krabice

Sedm set let staré vzácné prachatické sgrafito bylo restaurováno

Obnovy Pivovarských teras se může veřejnost dočkat už příští rok

Tři králové narazili i letos v ulicích Prachaticka na štědrost

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena