Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zájemci o stavbu chatek na Vodníku dostali měsíc na přípravu

VIMPERK - 6/4 2021 - 10:40 – Zájemci o demolici a stavbu nových chatek na vimperském Vodníku dostali čas na zpracování nabídky do 28. dubna.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperská radnice vyhlásila záměr na pronájem osmi turistických chatek na Vodníku s delším termínem pro podávání nabídek než obvykle. Dodržela tak slovo, které dala zastupitelstvu starostka Jaroslava Martanová a místostarosta Zdeněk Kuncl. Dostatek času na přípravu nabídky byl jednou z nejdiskutovanějších věcí, když o pronájmu zastupitelstvo jednalo.

Zájemci dostali měsíc až do 28. dubna, aby měli dost času si zajistit potřebné dokumenty, projekty, povolení a financování pro vybudování nových chatek. Krátký termín by totiž mohl zvýhodnit podnikatele Martina Paštiku, který má chatky pronajaté a veškeré podmínky na Vodníku dobře zná a navíc s plánem na demolici chatek a postavení nových přišel (Chatky na vimperském Vodníku mají jít k zemi. Kdo postaví nové?)

„Při porovnávání nabídek bude zastupitelstvo hodnotit celkový přínos nabídky zájemce pro město Vimperk a jeho obyvatele a návštěvníky i objektivní proveditelnost záměru včetně smluvních záruk a ostatních okolností, přičemž zastupitelstvo má zájem vybrat nabídku, která se bude jevit jako nejvýhodnější z hlediska celkového koncepčního rozvoje sportovně rekreačního areálu; v případě obdobně výhodných nabídek může zastupitelstvo dát přednost nabídce objektivně důvěryhodnější (tzn. nabídce obsahující jednak relevantní záruky za realizaci nabízených plnění, jednak důvěryhodné z hlediska osoby zájemce,“ píše se ve vyhlášení záměru o tom, jak bude posuzován. Vyhlášení je možné najít celé na https://www.vimperk.cz/zamer-c-15-07-2021/d-21695

Téma Vodníku a podnikání v této lokalitě vyvolává ve Vimperku časté diskuse a podnikatel a zastupitel Martin Paštika je tu někdy až pod přehnaně silným drobnohledem. Ve vimperské veřejnosti se navíc objevují často velmi různé názory na využití této lokality. - V případě demolice a postavení nových chatek chtělo jít vedení města původně cestou prodloužení nájmu Martinu Paštikovi, který by si demolici a vybudování chatek odbydlel nájmem. Zastupitelstvo však řeklo, že chce delší a širší soutěž. Jejím problémem ovšem je, že má jen velmi vágně nastavená kritéria a konečné rozhodnutí, tak bude snadno budit pochyby.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena