Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dubnový pohyb pro zdravotníky a záchranáře nabírá na síle

PRACHATICE - 3/4 2021 - 13:23 – Na celý duben prodloužili organizátoři solidární běh pro zdravotníky a záchranáře. Denně nabírá na obrátkách.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytl Jan Kocourek

  

Na vybranou trasu se po celý duben budou vydávat party atletů, cyklistů i chodců, aby ve finále potěšily zdravotníky a záchranáře prachatického okresu a poděkovaly jim za jejich obětavost. Prostředky získají tak, že za každý kilometr věnují do speciálního fondu jednu korunu.

Nadšence dali dohromady organizátoři solidárního pohybu z party  Mattoni FreeRan Prachatice - Pod Dubovým vrchem. K těm se podle slov atleta a činovníka Jana Kocourka denně přidávají další zájemci, které myšlenka oslovila. Psali jsme o nich už tady a zde.

Den před startem to byli také volarští běžci a běžkyně shromáždění kolem meteorologa Ivo Rolčíka. Ohlásili, že přiberou ještě cyklisty a poběží a pojedou pro volarskou základnu záchranářů. Řady vyznavačů pohybu ve prospěch dobrého nápadu rozšířily i chodkyně, učitelky Jana Kučerová s Magdou Karbusovou, které si spolu s dalšími kolegyněmi říkají Café FreeWalk.

Přihlásila se i úspěšná sportovkyně, juniorská mistryně světa v zimním triatlonu Aneta Grabmüllerová, rodačka z Prachatic, která nyní působí v Norsku. Je sice lehce hendikepovaná po zranění ruky, ale určitě každý den pošlape na trenažéru. Přidal se i Václav Pancer, fotograf ČTK, který se v teniskách objevuje i na trase tradičního Štěpánského běhu v Prachaticích.

Původně plánovaný hromadný slavnostní start od prachatické záchranky organizátoři kvůli platným restrikcím proti covidu-19 odpískali, ale sportovci šli na věc 1. dubna individuálně. "Nemohl jsem dospat, těšil jsem se na dobrou věc a vyběhl v 8:00 ráno. Takže prvních 10 do kasičky, tedy pokud někdo nebyl čilejší," hlásil svůj start atlet Miloš Beneš.

Prvních 55 kilometrů si pak po obědě připsal cyklista Petr Buchlovský a atlet Jan Kocourek k večeru vyběhl na Tankovku a zapsal si 11 kilometrů. První z plánovaných výstupů z Prachatic na šumavskou tisícovku Libín zaznamenal triatlonista Hynek Okleštěk.

Denně budou přibývat další metry a kilometry, a také nové a někdy i překvapivé zážitky. "Doslova přes noc stmelila tato akce například dvanáctičlennou běžeckou partu ve Volarech. Dosud každý běhal sám a teď poprvé vyběhli společně," připomněl hlavní organizátor Jan Kocourek. Ten také slíbil, že nás bude průběžně, nejpozději v polovině dubna, informovat, jak solidární kilometry pro zdravotníky přibývají. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena