Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pro prachatické zdravotníky bude v Norsku běhat i Jindra Fiedler

PRACHATICE - 26/3 2021 - 8:51 – Myšlenka prachatických sportovců věnovat za každý kilometr tréninku korunu zdravotníkům má už další příznivce.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto fb Jindry Fiedlera

  

prachatickoNEWS.CZ to potvrdil hlavní organizátor akce Jan Kocourek. Jak jsme vás již informovali, připravili sportovci ze sdružení Mattoni FreeRun Prachatice - Pod Dubovým vrchem akci solidarity pro prachatické zdravotníky a záchranáře. Rozhodli se, že jim za každý kilometr běhu, chůze a jízdy na kole v období od 1. do 15. dubna věnují jednu korunu.

Stále trénují, i když závody mají také omezené, ale mají velkou motivaci nasbírat co nejvíce peněz. Ve finále za nastřádanou částku pro ně nakoupí drobné občerstvení a dobroty, aby jim zpříjemnili službu a poděkovali za jejich záslužnou a obětavou práci.

Jak se blíží start, přibývají informace, že spolu se sportovci z města a prachatického okresu oslovuje tato akce i jejich kolegy a kamarády z blízkého i vzdálenějšího okolí. "Z domácích se přidali například triatlonisté z oddílu ŠUTRI Prachatice. Přihlásil se i bývalý člen národního týmu silniční cyklistiky, držitel zlaté medaile z dráhového Mistrovství Evropy za rok 2002 a stříbrné medaile ze Světového poháru dráhařů Michal Kesl z Plzně," sdělil nám Jan Kocourek. Následně přidal další jména sportovců, kteří do toho s Prachatickými jdou. Například Daniel Weiss z týmu Mattoni nebo Tomáš Nesrsta z Run Czech Praha.

Doslova výbuch nadšení však v týmu organizátorů vzbudila informace, že se přidá i prachatický rodák, atlet Jindra Fiedler. "Šéfe, piš si mě, já budu běhat jako můj táta zamlada, celý duben," sdělil jim z norského Bergenu, kde nyní působí, syn legendárního prachatického atleta a maratónce Jindřicha Fiedlera, zakladatele Štěpánského běhu v Prachaticích.

"Super! I Jindra Fiedler bude běhat v Norsku pro prachatické zdravotníky! Děkujeme!“ - nadšeně komentoval jeho rozhodnutí za organizátory z týmu Mattoni FreeRun jejich vedoucí Honza Kocourek. Další vývoj příprav na dobročinný pohyb atletů, chodců i cyklistů v prvních dvou dubnových týdnech můžete sledovat zde. A také se k nim můžete sami přidat, třeba i chůzí...

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena