Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Sportovci pro prachatické zdravotníky odstartují už ve čtvrtek

PRACHATICE - 30/3 2021 - 9:55 – Slavnostní start Běhu sportovců pro prachatické zdravotníky a záchranáře sice nebude, ale ve čtvrtek jdou rovnou na věc!

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Akce solidarity, kterou organizují atleti z prachatické party Mattoni FreeRun v čele s Janem Kocourkem a denně se k ní přidávají další zájemci, začne ve čtvrtek 1. dubna. Za každý kilometr běhu, chůze a jízdy na kole v období od 1. do 15. dubna věnují sportovci zdravotníkům jednu korunu. Za nastřádanou částku pro ně nakoupí a předají jim drobné občerstvení a dobroty, aby jim zpříjemnili službu a poděkovali za jejich záslužnou a obětavou práci.

Nejnovějším vítaným přírůstkem do početné party atletů, cyklistů, i pěších je Hynek Okleštěk. "Přidávám se taky. Běhat už se mi nechce, ale zařadím tam výstupy na Libín," napsal na fb Mattoni FreeRun prachatický triatlonista (ročník 1954), který má na kontě dlouhou řadu úspěchů nejen v Jihočeském kraji, ale i v Evropě. Mimochodem - s více než stovkou absolvovaných výstupů z Prachatic na šumavskou tisícovku Libín je nedostižným rekordmanem. O některých dalších účastnících běhu solidarity jsme psali zde, a také tady.  

Původně plánovaný slavnostní start běhu solidarity se organizátoři po zralé úvaze rozhodli zrušit. "Protože stále trvají vládní restrikce a hlavně proto, že nechceme ohrozit zdraví sportovců ani našich příznivců," zdůvodnil rozhodnutí vedoucí party Mattoni FreeRun Jan Kocourek. Všechno ostatní platí, ve čtvrtek sportovci vyrazí na trať.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena