#
Pátek 22/11 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY
Dagmar Kozlová, Dana Reitingerová a Adéla Fuchsová -
Národka
Žáci
dopředu věděli, že v daný den bude připravena ochutnávka
ze slovenské, francouzské a řecké kuchyně. Prostory
přilehlé k jídelně tedy vyzdobily kresbami, malbami a
dalšími výtvory, které se vztahují k těmto zemím.
Vyráběli je především během třídnických hodin, kde si o
dané zemi také povídali.
Při obědě
samotném potom zněly francouzské šansony a třída Vlčat
se převlékla do francouzského oblečení. Strávníci si
pochutnali na kyselici a mohli si vybrat z vepřového po
provensálsku či řeckého gyrosu. Především ten byl velmi
oceňován. Cizí strávníci a odpolední návštěvníci
vyplňovali dotazník spokojenosti se školní jídelnou.
Žáci ho dostanou v nejbližších dnech.
Při
odpoledním trhu se opět představili malí Francouzi,
kteří nabízeli občerstvení. Nebyli ale ani zdaleka
jediní. Příchozí mohli vidět, ale i ochutnat, jakým
způsobem se ve školní jídelně nově podává ovoce a
zelenina.
Zdravé,
sezónní a lokální pomazánky připravily děti z montessori
družiny, které si připravily i krátký kvíz - občerstvení
nabízeli žáci Mount Everestu. U nich si příchozí mohli
také nechat namlít mouku. Z místních dodavatelů a
obchodníků zavítali a nabízeli ochutnávku, ale i možnost
něco si zakoupit, Farmářský obchod, Meduňka a Jihočeské
svačinky.
Kdo chtěl,
mohl se také zastavit ve školce a vyrobit si obřadní
pečivo. Vzhledem k blížícímu se Mikuláši se jednalo o
Mikuláše, anděly a čerty z kynutého těsta.
|