Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice budou letos opět hostit Mistrovství Evropy v triatlonu

PRACHATICE - 17/2 2022 - 14:31 – Po třetí v historii bude Česká republika hostit kontinentální mistrovství v triatlonu XTERRA. A to v Prachaticích.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY za organizátory Michal Piloušek a Carel du Plessis  

 

Prachatice budou po třech letech znovu centrem světového triatlonu, v polovině srpna se na tratích 1,5 km plavání, 33 km horského kola 10 km běhu představí přes 500 triatlonistů. Je to obrovská pocta a závazek. XTERRA přiděluje evropský šampionát vždy po delší době, proto je takto rychlý návrat největšího terénního triatlonu v Evropě do Prachatic překvapením a uznáním práce všech, kteří se na závodě podílí.

Po letech 2004 a 2019 bude ročník 2022 významným milníkem v české triatlonové historii. V hierarchii závodů triatlonu pod značkou XTERRA je právě Mistrovství Evropy druhým nejvýznamnějším závodem roku. Navíc česká XTERRA oslaví dvacáté výročí, první české závody se konaly už v roce 2002 v Hluboké nad Vltavou.

Připravujeme řadu vzpomínkových akcí, televizní dokument a také samozřejmě jubilejní ročník závodu, který by měl být největším a nejlepším závodem v historii terénního triatlonu u nás. Věřím, že díky uvolnění koronavirové situace a neolympijské sezóně bude na startu úchvatná konkurence. Lákáme ta největší jména nejen terénního triatlonu.

Předběžně už svou účast potvrdil trojnásobný vítěz prachatického závodu a mistr světa Arthur Serrieres nebo bývalí mistři světa Ruben Ruzafa, Arthur Forrisier. Pořadatelé jednají i s olympijskou vítězkou Florou Duffy a dalšími elitními závodníky. Domácí barvy by měly hájit mezi muži Lukáš Kočař, Karel Dušek nebo Petr Soukup. Mezi ženami by se měly představit bronzová medailistka z podzimního mistrovství světa Aneta Grabmüllerová, vítězka SP v Řecku Jindřiška Zemanová a možný je i návrat legendární Heleny Karáskové.

Malé městečko pod Libínem je přitom nejmenší lokací ve Světovém poháru, ze kterého se volí závody kontinentálních mistrovství. Závodníky ale přitahuje strhující spojení divoké pošumavské přírody a centra závodu v renesanční historické rezervaci.

Kromě elitního závodu profesionálů je na programu hned pět dalších závodů. Děti si budou moci vyzkoušet terénní duatlon a běh, pro amatéry je zde závod Sprint-Hobby na kratších distancích, teamového ducha můžete utužit v tříčlenných štafetách a zavzpomínat na Tomáše Procházku potom při benefičním Herbi’sTrail Runu na 5 kilometrů.

Samozřejmě počítáme i doprovodným hudebním festivalem zdarma, nově přidáme food fest a interaktivní herní zónu na prachatickém náměstí. Přímým přenosem by měla závod vysílat již po čtvrté v řadě Česká televize. Přihlášky na všechny závody jsou již otevřeny, není potřeba žádných licencí, stačí si vybrat svou trasu a na www.xterra.cz se přihlásit.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Karneval proměnil Skalku v pohádkové království

OBRAZEM: Senioři přeplavali La Manche v Prachaticích šestkrát

OBRAZEM: Děti ze školky Zahrádka prožily olympiádu i s hymnou

OBRAZEM: Mezigeneračně z Prachatic na krumlovský Vyšehrad

Také klienti Domova Matky Vojtěchy podpořili české sportovce

WeRemember s KreBulem i vámi. Nezapomínejme na hrůzy války

OBRAZEM: Miniolympijské hry v mateřských školách ve Volarech

Muzeum chystá výstavu plnou suvenýrů a prosí o půjčení vašich

Ročně obnovíme několik pramenišť a až 200 hektarů rašelinišť

OBRAZEM: Zástupci studentů se přišli podívat mezi strážníky

OBRAZEM: My Tři králové z Paraplíčka jdeme za našimi seniory

Zdravotně postižení začali bowlingem a chytají se na La Manche

Úředníci prachatické radnice dostali milou zpětnou vazbu z Prčice

Do azylového domu pro matky s dětmi dorazily dárky z radnice

OBRAZEM: Vánoční andělé rozzářili oči v netolické Pohodě

Čerti, besídky i vánoční pečení opět ve strunkovické škole

OBRAZEM: Konec roku 2021 ve volarských mateřských školkách

OBRAZEM: U nás v Paraplíčku už byl Ježíšek a byl hodně štědrý

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena