Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vážná nehoda u Stopařky poničila i starý pomník setkání armád

VITĚJOVICE - AKTUALIZOVÁNO – Na křižovatce u Stopařky se v úterý v podvečer stala další vážná nehoda. Srazila se tu dvě auta a na místo musely dvě sanitky.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR

  

   16/2 2021 - 21:00, aktualizováno 17/2 2021 - 10:00

Policisté a záchranáři vyjížděli včera večer k velmi vážné dopravní nehodě u Stopařky. "Po příjezdu zjistili, že v 17:40 hodin jel od obce Vitějovice na Svojnice, tedy vedlejší silnice, 18letý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Superb, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla tovární značky Nissan Qaishqai (roč. 1981), jedoucího od Hracholusek na Husinec. Řidič škodovky svou přední částí narazil do levého boku nissanu, po srážce se oba vozy dostaly vpravo mimo komunikaci a poškozené vozidlo Nissan skončilo svou dráhu nárazem do pomníku. Při střetu utrpěl poškozený řidič velmi těžká zranění, s kterými byl posléze transportován do nemocnice. Mladík ze škodovky utrpěl lehká zranění. Provedený test na požití návykových látek vyšel s negativním výsledkem," uvedl dnes k nehodě jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Záchranná služba na místo posílala dvě posádky. „Jeden z účastníků nehody byl s lehkými zraněními transportován do spádové nemocnice. Druhý účastník nehody utrpěl závažná mnohočetná poranění. Po zajištění a stabilizaci stavu musel být transportován do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Prachatičtí kriminalisté nehodu vyšetřují pro podezření na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena