Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarskou nabíjecí stanici pro elektromobily uvedli do provozu

VOLARY - 11/2 2021 - 9:28 – V záplavě sněhu začala na volarském náměstí sloužit dobíjecí stanice pro elektromobily. Zelenou jí dala radnice, provozuje ji E.ON.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

   Foto: Jaroslav Pulkrábek, Ladislav Beran a Roman Šperňák

  

"Pokračují přípravy na výstavbu veřejné dobíjecí stanice elektromobilů na náměstí. Jako radnice jsme pro to udělali všechny potřebné kroky, další je na E.onu," řekl nám vloni v létě starosta Volar Vít Pavlík ve chvíli, kdy si volarská radnice pořídila nový elektromobil. Poté to ještě chvíli trvalo, až se "elektrošoféři" nyní dočkali.

"Společnost E.ON uvedla na volarském náměstí před městskou knihovnou do provozu AC stanici s pozvolným dobíjením. Je otevřená 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. Mohou se v ní dobíjet dva automobily současně," sdělil nám tiskový mluvčí E.ON Roman Šperňák. "Platit se dá kartou E.ON Drive nebo jakoukoliv běžnou platební kartou," dodal.

Volarská dobíjecí stanice pro elektromobily se tak ocitla ve společnosti 22 veřejných dobíjecích stanic v jihočeské síti E.ON Drive. V pošumavském regionu je podle slov mluvčího v plánu například také výstavba dobíjecí stanice v Kvildě.

Ve Volarech jsou průkopníky elektromobility Městské lesy. Jezdí u nich dvě taková auta a další dvě měly v plánu. "Chceme být trendy a hlavně jezdit bez emisí a s menšími náklady," vysvětlil starosta Volar Vít Pavlík podporu místních radních i zastupitelů moderní myšlence elektromobility. Tu si nyní ve městě může užívat i motoristická veřejnost.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena