Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarská radnice dělá pořádek ve finančních fondech města

VOLARY - 10/2 2021 - 9:54 – Při schvalování rozpočtu na letošní rok se volarští zastupitelé jako dobří hospodáři podrobněji podívali na některé fondy města.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

Rozhodli například o zrušení rezervního fondu a o převodu finančních prostředků z něj na základní bankovní účet města. "Jednalo se o formální účetní krok, v rezervním fondu města byla stále stejná částka 332 000 korun a od roku 2010 se nevyužíval. Současně město muselo platit bankovní poplatky a plnit povinnost každoroční inventarizace fondu," uvedl starosta Volar Vít Pavlík.

Zároveň zastupitelstvo zrušilo také fond rozvoje bydlení. "Z něj se pouze splácel úvěr za objekt bývalého Armatu, a ten jsme v roce 2020 doplatili. Rád bych poznamenal, že rozvoj bydlení to v žádném případě neohrožuje," vysvětlil starosta.

Naopak volarští zastupitelé schválili k 1. lednu letošního roku zřízení fondu k rozvoji vodovodů a kanalizací. Splnili tak jednu z povinností města, jako vlastníka vodovodů a kanalizací, vytvářet finanční rezervu. Jde také o oblast, která se bezprostředně dotýká života volarských občanů.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena