Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na nemocniční hematologii se nově chodí přes sprchu a šatnu

PRACHATICE - 1/2 2021 - 11:32 – Prachatická nemocnice se nepotýká jen s covidem, ale investovala v posledních měsících také do své hematologie a biochemie.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Nemocnice Prachatice

  

Prachatická nemocnice v rámci svých pravidelných investic do vylepšování svého vybavení, prostor a zázemí tentokrát budovala od listopadu za zhruba 1,34 milionu korun takzvanou hygienickou smyčku na oddělení hematologie a biochemie. Jde o sprchu a šatny, přes které se na oddělení budou chodit dělat činnosti, při kterých je třeba bránit kontaminaci zaměstnance a prostředí. Dokončena byla v minulém týdnu.

„Hygienická smyčka znamená oddělení pracoviště se zvláštním hygienickým režimem od okolí pomocí průchozí šatny se sprchou,“ vysvětila primářka oddělení Jaroslava Ambrožová. „Je to vlastně takový systém dvou šaten – jedné se říká čistá a druhé nečistá,“ dodala. Podobné hygienické smyčky potřebují pracoviště nemocnic, která se věnují epidemiologicky závažným činnostem a je při nich nutná očista celého těla.

 „Stavební práce zahrnovaly mimo jiné bourání starých příček a zdění nových, odstranění keramických podlah včetně betonu, betonáž podlah pod novou keramickou dlažbu a nové keramické obklady. Dále byly instalovány nové plastové rozvody, vyměněny vypínače a svítidla. Také byly osazeny nové posuvné dveře v novém skladu a sprchovém boxu,“ dala mluvčí nemocnice Iva Nováková. Na provedení prací nemocnice vybrala jindřichohradeckou společnost ISOLITE a rekonstrukce probíhala za plného provozu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena