Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Po sedmi letech začíná i na Prachaticku zbraňová amnestie

PRACHATICKO - 25/1 2021 - 9:43 – Prachatické policejní službě pro zbraně a střelivo opět bude možné odevzdat beztrestně zbraně, na které majitelé nemají doklady.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Poslední lednový den vstupuje v platnost novela zákona o zbraních a střelivu, která opět dává možnost takzvané zbraňové amnestie. Poslední se uskutečnila před sedmi lety. - Jde o možnost odevzdat beztrestně na jakýkoli útvar Policie České republiky zbraně a střelivo podléhající registraci, kterou majitelé doma přechovávají bez platných dokladů.

„Osoby, které doma vlastní zbraň, jenž podléhá registraci, je odevzdají na kterémkoliv útvaru policie. Zde jim vystaví potvrzení a následně budou vyzváni odborem služby pro zbraně a bezpečnostní materiál k podání informace, zda se rozhodli zbraň zlegalizovat tím, že jim budou vystaveny příslušné doklady nebo zbraň již nebudou chtít a předávají ji do vlastnictví státu. Akce se samozřejmě nevztahuje pouze na zbraně kategorie A, A-1, B anebo C, ale také jejich hlavní části nebo střelivo,“ vysvětlil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Prachatický odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál sídlí v budově obvodního oddělení a kriminalistů naproti poště na adrese Pivovarská 4. Zbraňovou amnestii bude možné využít půl roku do konce července.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena